Hondje voor Geartsje

Kan jij een hondje van wol maken die op mijn hondje lijkt?

Geartsje laat me een paar foto’s zien van haar hondje en ik denk dat het wel gaat lukken als ze me de foto’s toestuurt.

hondje van Geartsje
Het model

Eerst maak ik een basis van witte wol.

basisvorm voor een hondje van wol
basisvorm voor een hondje van wol

Dan zoek ik wol in de kleuren die het dichtst bij de kleuren van de vacht van het echte hondje komen. De staart heeft lange haren met krullen. Voor de staart heb ik een andere wolsoort nodig die langer is, wol van het heideschaap past er het beste bij.

Boomer van wol
Hûntsje foar Geartsje

Het hondje voor Geartsje is klaar. Ik neem het hondje mee naar het breicafé waar ik elke woensdagmiddag naar toe ga. Geartsje is zeer tevreden over het resultaat. Mevrouw B. is ook zeer te spreken over het resultaat en vraagt of ik nog eentje wil maken.

Wil je ook een hondje voor mij maken?

Hondje voor mevrouw B.

De werkwijze voor het hondje is hetzelfde, het resultaat zal altijd iets anders zijn bij handwerk. Voor de staart gebruik ik nu langere wol van de texelaar. De wol van het heideschaap die altijd langer is dan van de texelaar is op. 

boomer van wol
Hûntsje foar frou B.

Hondjes van Geartsje

Geartsje laat haar hondje kennismaken met het hondje van wol.

hondjes van Geartsje
Wie ben jij?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *