een broche van vilt en wol

“Wil jij een broche van vilt en wol maken voor een vriendin van mij?”, vroeg een vrouw bij het handwerkcaf√©. “Ze is jarig over een paar maanden, ik denk dat ze zo’n broche wel leuk vindt. Een vlinderbroche, of als het zou kunnen een kat. Ze is ook gek op katten.”

Kleine naaldviltprojecten

Een kat, dat zal vast wel lukken. Als ik de kop op dezelfde manier maak als de vlindervleugels , maar dan de rits wat dieper en de toppen puntiger. Dat wordt de kop. En het lijf maak ik ook op dezelfde manier maar dan veel ronder. De staart wordt een streng kralen, met een pluimpje van wol aan het einde, en de ogen twee knopen.

Broche kat, gemaakt van van wol, knopen en een oude rits
Het resultaat

Voorbeelden van een andere broche van vilt en wol staan op mijn pinterest pagina: broche rood en wit, broche oranje en wit.